Teodor Meleșcanu despre Catalonia: Orice acțiuni de acest fel trebuie să respecte Constituția

de Mihai Diac , 02 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 15:16, 02 octombrie 2017
Teodor Meleșcanu

Spania este pentru România un partener strategic și este de sperat să se ajungă cât mai repede la soluții negociate în ceea ce privește situația actuală privind referendumul din Catalonia, a afirmat luni ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, citat de Agerpres.

Teodor Meleșcanu a susținut luni o conferință de presă la Cluj-Napoca, în urma unei întrevederi de lucru avute cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul căreia a fost întrebat care este poziția României față de situația din Spania în urma referendumului pentru independența Cataloniei.

"Poziția noastră nu a fost adoptată oficial, principial suntem în favoarea unui dialog pentru a se găsi soluții la problema Cataloniei. Orice acțiuni de acest fel trebuie să respecte Constituția și obligațiile asumate, să fie rezolvate pe calea dialogului dintre comunități și guvernele statelor respective. Spania este pentru noi un partener strategic și sperăm să se ajungă cât mai repede la soluții negociate în ceea ce privește această problemă", a spus Meleșcanu.

Acesta a subliniat, ca și ministrul de externe ungar, că problema este una internă a Spaniei.

"În primul rând e într-adevăr o problemă internă a Spaniei. Ca să îți poți exprima votul trebuie să ai o înțelegere în legătură cu efectuarea unui referendum. În condițiile în care nu există această înțelegere, bineînțeles că s-a ajuns la situații care ar fi trebuit să fie evitate", a mai spus Teodor Meleșcanu.

În urma scrutinului pentru independența Cataloniei din Spania au avut loc ciocniri între susținătorii referendumului și poliția spaniolă. Potrivit datelor sistemului medical din Catalonia, preluate de AFP, 844 de persoane au solicitat duminică îngrijiri medicale.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design