11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTensiuni diplomatice între Israel și Germania. Benjamin Netanyahu a anulat întrevederea cu...

Tensiuni diplomatice între Israel și Germania. Benjamin Netanyahu a anulat întrevederea cu șeful diplomației germane. Ministrul Sigmar Gabriel s-a declarat surprins de decizia premierului israelian

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis să anuleze întrevederea pe care urma să o aibă cu șeful diplomației germane, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni. În replică, ministrul de Externe s-a declarat surprins, informează Mediafax.

„Întrevederea a fost anulată", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu, David Keyes, citat de site-ul YnetNews.com.

Benjamin Netanyahu avertizase că va anula întrevederea cu Sigmar Gabriel dacă oficialul german se va întâlni cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale israeliene Breaking the Silence şi B'Tselem, care denunţă abuzuri atribuite unor militari israelieni comise în teritoriul palestinian Cisiordania.

În replică, ministrul german de Externe Sigmar Gabriel s-a declarat „surprins" de hotărârea premierului israelian. Totodată, el a subliniat că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.

„Anularea întrevederii m-a surprins.Relaţia specială între Germania şi Israel nu va fi afectată. Relaţia mea cu Israelul nu se va schimba", a reacţionat Sigmar Gabriel, citat de revista Bild.

Anterior, Sigmar Gabriel i-a dat asigurări preşedintelui israelian, Reuven Rivlin, în legătură cu menţinerea angajamentului Germaniei pentru „prietenia, parteneriatul şi relaţia specială cu Israelul".

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă