11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSute de pompieri încearcă să stingă incendiul de lângă laboratorul nuclear Los...

Sute de pompieri încearcă să stingă incendiul de lângă laboratorul nuclear Los Alamos

Sute de pompieri au fost desfăşuraţi pentru a stinge incendiul din apropiere de laboratorul american de cercetare nucleară Los Alamos, pe fondul temerilor că flăcările ar putea ajunge la deşeurile radioactive, informează NewsIn.

Locuitorii din zonă şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu potenţiala contaminare, în cazul în care flăcările vor ajunge la butoaiele stocate afară, în care s-ar afla câte 208 litri de reziduuri contaminate cu plutoniu. Însă autorităţile au dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla şi că materialele periculoase sunt depozitate într-un loc sigur.

Pompierii au precizat că pot pulveriza spumă pe butoaie, pentru a se asigura că acestea nu vor fi avariate, însă această procedură va fi utilizată numai ca ultimă soluţie.

Oraşul de lângă laboratorul Los Alamos a fost evacuat luni.

Miercuri, între 600 şi 800 de pompieri se luptau că flăcările, iar numărul acestora urma să crească la 1.000, a declarat un oficial local.

De asemenea, membri ai Gărzii Naţionale aviatice din Colorado, California şi Carolina de Nord au fost trimişi pentru a ajuta pompierii şi a apăra de incendiu laboratorul, ce va fi închis până cel devreme joi.

Agenţia pentru protecţia mediului monitorizează nivelul radiaţiilor.

Los Alamos National Laboratory, care se ocupă de siguranţa şi eficienţa arsenalului nuclear american, a fost înfiinţat în 1943, în cadrul proiectului Manhattan, ce viza construcţia prime bombe atomice.

În 2009, Departamentul american al Energiei a avertizat într-un raport că pompierii din comitatul Los Alamos nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru a face faţă unor eventuale incendii ce ameninţă materialele radioactive sau periculoase din zonă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă