8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSute de curse aeriene ANULATE în Germania, Belgia și Olanda

Sute de curse aeriene ANULATE în Germania, Belgia și Olanda

Sute de curse aeriene din Germania, Belgia și Olanda au fost anulate din cauza rafalelor puternice de vânt şi ploi torenţiale, conform Mediafax

Astfel, aproximativ 140 de curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Frankfurt, iar o pistă a fost închisă, iar în Olanda au fost anulate 90 de curse aeriene. 

În Germania, vântul a atins 160 de kilometri pe oră la rafală, doborând numeroşi copaci. La Munchen, câteva persoane au căzut din cauza unei rafale puternice de vânt, informează Reuters.

“Este una dintre cele mai puternice furtuni din ultimi ani”, a declarat Peter Hartmann, purtătorul de cuvânt al Serviciului meteo german.

O persoană a murit după ce a fost lovită în cap de o bucată din acoperiş, în localitatea germană Magdeburg (est). O navă cargo s-a răsturnat şi s-a scufundat în apropierea frontierei dintre Olanda şi Belgia.

Autorităţile din Olanda au instituit cod galben de furtună, în contextul în care rafalele de vânt au atins viteze de 110 kilometri pe oră şi există riscul căderii de grindină sau al ploii îngheţate. Pe Insulele Wadden, în nordul Olandei, rafalele de vânt au depăşit 110 km/h. Institutul olandez de meteorologie (KNMI) a anunţat că ar putea fi căderi de grindină sau s-ar putea înregistra ploaie îngheţată.

Coloanele formate pe principalele drumuri din Olanda au atins lungimea totală de 100 de kilometri. Mai multe drumuri au fost închise din cauza căderilor de copaci, iar 90 de curse aeriene au fost anulate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă