8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse din presă: Unul dintre cei mai importanţi lideri ISIS a fost...

Surse din presă: Unul dintre cei mai importanţi lideri ISIS a fost lichidat de un comando american de elită

Unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării jihadiste Stat Islamic a fost ucis de un comando american de elită, informează ABC News, citat de Agerpres. Un oficial din cadrul serviciilor anti-tero informează că ar fi vorba despre Abu Anas al-Iraqi, considerat drept administratorul finanțelor grupării teroriste.

Al-Iraqi a fost lichidat în cursul unei operațiuni derulate în Siria de unitatea specială de elită Expeditionary Targeting Force. El gestiona banii provenind din răpiri, răscumpărări, vânzări de gaz și petrol și alte activități ilegale.

Oficialul citat a mai spus că în cursul operațiunii a fost ucis și un alt combatant al grupării și că militarii au căutat, la fața locului, documente și dispozitive electronice care ar putea fi utilizate de serviciile de informații. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în cursul operațiunii.

La nivel oficial, uciderea lui Abu Anas al-Iraqi nu a fost, deocamdată, confirmată. La Pentagon, purtătorul de cuvânt Jeff Davis a spus doar că o operațiune a trupelor speciale a avut loc duminică în Siria, la Dayr az Zawr, și că misiunea s-a încheiat “cu succes”. E a precizat că nu a fost vorba despre o operațiune de salvare a unor ostatici și că nimeni nu a fost reținut sau capturat.

Americanii speră să îl lichideze și pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, despre care se crede că se ascunde în Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă