Surse: Rusia va trimite o navă echipată cu rachete de croazieră spre Siria

de Roxana Petre , 13 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:26, 13 februarie 2016
Surse: Rusia va trimite o navă echipată cu rachete de croazieră spre Siria

Rusia va trimite o navă de mici dimensiuni, echipată cu rachete de croazieră Kalbir, spre Marea Mediterană, informează agenţiile de presă RIA Novosti şi AFP, citate de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de Flota Rusă de la Marea Neagră. Pe de altă parte, potrivit unor surse de securitate, citate de RIA Novosti, această corvetă s-ar îndrepta spre Siria şi ar putea participa la campania rusă în susţinerea armatei regimului Assad. 

"Obiectivele navei nu sunt dezvăluite, însă, în condiţiile în care ea este echipată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, participarea sa la operaţiunea militară nu poate fi exclusă", estimează sursa de informaţie. 

Această trimitere în Marea Mediterană a navei Zelionîi Dol, construită anul trecut, intervine într-un moment în care SUA şi Rusia au convenit asupra unui acord în vederea "încetării ostilităţilor" în Siria în decurs de o săptămână, exceptând ofensiva împotriva jihadiştilor, pentru a relansa procesul de pace şi a stopa exodul civililor. 

SUA acuză Rusia că a "exacerbat" conflictul din Siria, prin sprijinul militar oferit forţelor guvernamentale, în mod concret în ofensiva în curs împotriva rebelilor la Alep, mare oraş din nordul Siriei. 

Intervenind în conflict la 30 septembrie, Rusia şi-a intensificat campania în Siria de pe mare, cu tiruri de rachete de croazieră de pe un submarin în Marea Mediterană şi de pe nave de război din Marea Caspică, mai departe la est

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design