19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSurse: Coreea de Nord ar putea efectua un nou test balistic în...

Surse: Coreea de Nord ar putea efectua un nou test balistic în următoarele săptămâni

Regimul de la Phenian ar putea efectua un nou test balistic în următoarele săptămâni, în contextul desfăşurării unor noi manevre militare americano-sud-coreene şi a turneului preşedintelui SUA, Donald Trump, în Asia, afirmă surse citate de agenţia Bloomberg.

Oficiali sud-coreeni au declarat că serviciile de informaţii au observat vehicule militare transportând rachete de la baze situate la periferia Phenianului spre nordul Coreei de Nord.

Statele Unite şi Coreea de Sud vor efectua noi exerciţii militare în următoarele cinci zile, iar oficiali de la Phenian au semnalat intenţia de a efectua un nou test ballistic, transmite Mediafax, citând Bloomberg.

„Se poate întâmpla orice înaintea convenţiei Partidului Comunist chinez, programată pe 18 octombrie, precum şi în timpul exerciţiilor militare şi al vizitelor preşedintelui SUA, Donald Trump, în regiune”, a declarat Shin Beomchul, profesor la Academia Diplomatică Naţională din Seul. Potrivit acestuia, există posibilitatea ca regimul din Coreea de Nord să testeze rachete cu rază scurtă de acţiune.

Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, se va deplasa în Asia în perioada 3-14 noiembrie, urmând să viziteze inclusiv Coreea de Sud, poate chiar Zona demilitarizată de la frontiera Coreei de Nord.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă