10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSurpriză la ONU. Adunarea Generală a respins candidatura Rusiei pentru Consiliul Drepturilor...

Surpriză la ONU. Adunarea Generală a respins candidatura Rusiei pentru Consiliul Drepturilor Omului

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a respins, vineri, candidatura Rusiei pentru Consiliul Drepturilor Omului (CDO). Rusia era în cursă alături de Croația și Ungaria pentru două locuri în acest Consiliu. Ea nu a obținut decât 112 voturi din totalul celor 193 de voturi ale statelor membre, în timp ce Croația a obținut 114, iar Ungaria -144, informează AFP, citat de Agerpres.

Din cauza sprijinului pe care Moscova îl acordă regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, numeroase organizații umanitare au făcut apel la respingerea candidaturii Rusiei pentru un al doilea mandat în Consiliul Drepturilor Omului.

Pe de altă parte, Arabia Saudită a fost aleasă să facă parte din CDO, cu 152 de voturi, deși a fost criticată de organizațiile nonguvernamentale pentru bombardamentele întreprinse în Yemen.

 

Potrivit directorului Human Rights Watch la Geneva, John Fisher, „acesta este în mod clar un semnal de alarmă pentru Moscova”. Astfel, el și-a exprimat dorința ca mesajul Adunării Generale a ONU „să fie auzit”.

Printre alte țări alese vineri, pe o bază regională, în CDO figurează SUA, Marea Britanie, China, Egipt, Irak, Africa de Sud, Cuba sau Tunisia. Ele își vor prelua locurile în ianuarie 2017, pentru trei ani. În total 14 locuri din cele 47 au fost reînnoite vineri.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă