10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSud-coreenii manifestează împotriva lui Donald Trump. Scandări pentru pace

Sud-coreenii manifestează împotriva lui Donald Trump. Scandări pentru pace

Mii de sud-coreeni au manifestat duminică la Seul în favoarea păcii și în semn de protest împotriva apropiatei vizite a președintelui american Donald Trump, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă este așteptat marți pentru o vizită de două zile în Coreea de Sud, în cadrul turneului pe care îl întreprinde în Asia, a cărui agendă este dominată de eforturile nucleare nord-coreene.

„Suntem împotriva războiului! Trebuie negociată pacea!”, au scandat manifestanții care au mărșăluit prin centrul capitalei sud-coreene, potrivit Agerpres.

„Trump și Kim (Jong-un, liderul nord-coreean) se folosesc de criza militară pentru propriile lor interese politice, în timp ce noi, sud-coreenii, tremurăm de frică”, a declarat una dintre manifestante. „Suntem îngrijorați de consecințele retoricii ostile a lui Trump, care pare să incite la război”.

Organizatorii au estimat numărul participanților la acest marș la circa 5.000.

În paralel, militanți conservatori au organizat un marș tot în capitală pentru a-i ura bun-venit liderului de la Casa Albă și cerând desfășurarea de arme nucleare tactice americane în Coreea de Sud.

În capitala sud-coreeană au fost luate importante măsuri de securitate cu ocazia vizitei președintelui american de la 7-8 noiembrie. Trump va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in și va vizita o bază militară americană. Coreea de Sud, important aliat al Washingtonului, găzduiește pe teritoriul său 28.500 de soldați americani. 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă