16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA vor suplimenta armamentul greu din estul Europei

SUA vor suplimenta armamentul greu din estul Europei

Administrația Obama va suplimenta, în anul 2016, armamentul greu dislocat în țările NATO din centrul și estul Europei, menționează un articol din ziarul New York Times.

Oficiali din Pentagon au declarat că, printre țările vizate, se numără România, Ungaria și cele trei state baltice.

Suplimentarea armamentului greu reprezintă răspunsul NATO, în primul rând al SUA, față de o serie de provocări. Acestea ar fi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, ascensiunea Chinei în zona Asia – Pacific, politica militară a Coreii de Nord și a Iranului, precum și acțiunile ISIS.

La cererea secretarului american al Apărării, Ash Carter, bugetul alocat forțelor SUA din Europa ar putea ajunge, în anul 2017, la suma de 3,4 miliarde de dolari, adică de patru ori mai mult ca în prezent, notează jurnaliștii americani.

Separat, bugetul propus Congresului, de către Departamentul Apărării, pentru cercetare – dezvoltare se ridică la 71,4 miliarde de dolari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă