15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA desfăşoară, alături de Macedonia, un exerciţiu militar comun, ca iniţiativă a...

SUA desfăşoară, alături de Macedonia, un exerciţiu militar comun, ca iniţiativă a statului balcanic de a adera la NATO

Statele Unite desfăşoară, alături de Macedonia, un exerciţiu militar comun care va dura două săptămâni şi care face parte din iniţiativa statului balcanic de a adera la NATO, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, potrivit Mediafax.

Aproximativ 300 de militari americani, 120 de vehicule militare şi mai multe tancuri au ajuns din Bulgaria, pentru a participa la exerciţiul denumit "Dragoon Guardian 17", până la 10 august. Macedonia participă cu peste 100 de militari.

Ministrul macedonean al Apărării a precizat că principalul obiectiv al manevrelor comune este îmbunătăţirea cooperării militare cu SUA, "să arătăm că armata Macedoniei este compatibilă cu standardele NATO".

Noul premierul macedonean Zoran Zaev a promis că va intensifica reformele economice şi va încerca să grăbească aderarea Macedoniei la UE şi NATO.

Macedonia a demarat procedurile pentru aderarea la NATO în 2008, dar statul vecin Grecia s-a opus, pe fondul unei dispute de durată privind denumirea oficială a statului din Europa de Sud-Est, fostă republică iugoslavă.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă