13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor îl avertizează pe Obama că măsurile privind imigrația...

SUA. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor îl avertizează pe Obama că măsurile privind imigrația ar ptea afecta colaborarea

Obama a fost amenințat de preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA. Acesta i-a răspuns dur, joi, președintelui american, avertizându-l că măsuri unilaterale privind imigraţia ar afecta grav următorii doi ani de colaborare, informează Mediafax.

"I-am spus preşedintelui Obama că dacă acţionează în mod unilateral, depăşindu-şi atribuţiile, va otrăvi apa din fântână şi nu va mai fi nicio şansă pentru adoptarea reformei privind imigraţia de către Congres", a declarat John Boehner, într-o conferinţă de presă organizată la Capitoliu, la două zile după ce republicanii au obţinut o majoritate în Camera Reprezentanţilor şi Senat.

Dosarul imigraţiei pare să se transforme în prima confruntare dintre Obama şi noul Congres, înainte de intrarea acestuia în funcţie.

A doua zi după alegerile de la jumătatea mandatului, preşedintele democrat şi liderii republicani au promis să coopereze în domeniile în care se pot înţelege, cum ar fi tratatele de liber schimb sau investiţiile în infrastructură.

Totodată, ei au declarat că priorităţile lor nu vor fi negociabile, fiind vorba de dosarul imigraţiei şi reforma sistemului de sănătate "Obamacare". Ambele tabere s-au avertizat reciproc împotriva provocărilor.

Preşedintele american a reafirmat miercuri că va acţiona prin decrete, până la sfârşitul anului, pentru a compensa absenţa reformei şi a oferi o soluţie milioanelor de imigranţi ilegali stabiliţi în Statele Unite.

Aceste măsuri de nivel administrativ ar putea include reglementări temporare, după modelul introdus de administraţia de la Washington, începând din 2012, pentru aproximativ 600.000 de tineri fără acte de identitate.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă