19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSUA, Coreea de Sud şi Japonia îi cer liderului de la Phenian...

SUA, Coreea de Sud şi Japonia îi cer liderului de la Phenian să renunţe la provocările iresponsabile

Înalţii oficiali din cadrul armatelor SUA, Japoniei şi Coreei de Sud au avut, luni, o întrevedere şi au cerut regimului de la Phenian să renunţe la ”calea nesăbuită” pe care a intrat odată cu dezvoltarea programelor balistice şi nucleare, se arată într-un comunicat al Armatei SUA, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Joseph Dunford, şeful Statului Major General al SUA, i-a primit pe omologii săi din Coreea de Sud şi Japonia la sediul central al Comandamentului SUA din Pacific, ei discutând despre recentele acte provocatoare ale Phenianului.

”Am cerut Coreei de Nord să renunţe la provocarile iresponsabile ce agravează tensiunile regionale şi să renunţe la calea sa distructiva si nesăbuită a dezvoltării armelor nucleare”, se arată în comunicatul Armatei SUA.

Întâlnirea oficialilor celor trei state vine la două zile după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a precizat că SUA nu vor permite Phenianului să deţină arme nucleare. Acesta a avertizat Coreea de Nord că dezvoltarea programelor balistice şi nucleare îi subminează securitatea. În plus, Mattis le-a transmis nord-coreenilor că orice atac asupra SUA sau a aliaţilor ei va fi ”înfrânt”.

”Nu faceţi nicio greşeală. Orice atac asupra SUA sau a aliaţilor ei va fi înfrânt. Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacţie militară masivă, eficace şi zdrobitoare”, a precizat Mattis.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă