7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialStudiu. Pe ce forță militară se bazează dictatorul din Coreea de Nord,...

Studiu. Pe ce forță militară se bazează dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, care amenință echilibrul strategic mondial

Dictatorul comunist de la Phenian, Kim Jong-un, își bazează amenințările pe o armată numeroasă, dar care are o tehnică militară sub nivelul celor al marilor puteri mondiale.

Astfel, potrivit unui clasament intitulat "The 25 most powerful militaries in the world", Coreea de Nord este plasată abia pe locul 25 din punctul de vedere al forței militare totale.

Cu toate acestea, Coreea de Nord ar deține un număr impresionat de militari: 5,2 milioane de oameni.

Drept comparație, principalul ei rival, Coreea de Sud, are doar 3,525.000 de militari, dar este pe locul mondial 11 din punctul de vedere al puterii militare.

În mod surprinzător, cea mai numeroasă armată din lume o are, în acest moment, o altă țară din Asia, Vietnamul, care este menționată cu 5.455.000 de militari.

Totuși, Vietnamul apare ca fiind abia pe locul 17 în privința puteriii militare. Pe primele trei locuri în acest clasament apar, în ordine, SUA, Rusia și China.

Dintre statele europene membre NATO, cea mai numeroasă armată o are Turcia – 596.130 de oameni. Din punctul de vedere al puterii militare totale, primele forțe din NATO, după SUA, sunt însă Franța și Marea Britanie.

România nu figurează deloc în acest clasament.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă