Statul Islamic pregăteşte atacuri enorme şi spectaculoase, avertizează Scotland Yard

de Carla Popa , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 23:38, 07 martie 2016
Statul Islamic pregăteşte atacuri enorme şi spectaculoase, avertizează Scotland Yard

Gruparea Statul Islamic (SI) are ambiţia să comită "atacuri enorme şi spectaculoase", în contextul în care jihadiştii îşi extind ţintele şi vizează modul de viaţă occidental, avertizează comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică, citată de Mediafax.

Statul Islamic - care viza iniţial ţinte militare şi din cadrul poliţiei - plănuieşte acum să-şi extindă acţiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliţiei Metropolitane. "Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiţii mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent", a avertizat el. Gruparea se schimbă, a subliniat Rowley.

Anterior, ea s-a folosit în mare parte de propagandă pentru a radicaliza oameni care să acţioneze în numele ei, însă în prezent "încearcă să plănuiască atacuri mai mari", a apreciat directorul Specialist Operations. Gruparea încearcă să aducă jihadişti antrenaţi în Siria - în nordul Europei - cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct.

Poliţia britanică a anunţat că a dejucat şapte planuri de atentat între sfârşitul lui 2014 şi începutul lui 2016. 339 de persoane au fost arestate în Regatul Unit în 2015 în anchete legate de contraterorism, un număr record. În majoritatea cazurilor, aceste anchete au condus la inculpări. 

În ianuarie, Scotland Yard-ul a anunţat că un număr suplimentar de 600 de poliţişti înarmaţi vor fi desfăşuraţi pe străzile Londrei, ca urmare a atentatelor de la Paris. Aceasta creşte la 2.800 numărul poliţiştilor londonezi înarmaţi, dintr-un total de 31.000 de poliţişti.

Comentarii

  • mai vreti harabi in europa ? baba -merkel distruge toata siguranta europeana !

    07 martie 2016 20:06

    Alegeti pe cei care garanteaza siguranta voastra si nu nemti de baba.merkel.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design