15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialStatele Unite vor acorda nouă miliarde de dolari organizaţiilor de sănătate din...

Statele Unite vor acorda nouă miliarde de dolari organizaţiilor de sănătate din lume care refuză să ofere servicii de avort

Departamentul de Stat al SUA va oferi aproape nouă miliarde de dolari organizațiilor de sănătate din lume care sunt de acord să nu furnizeze servicii de avort, informează The Independent, citat de Mediafax.

Potrivit programului „Protecting Life in Global Health Assistance/ Protejarea vieţii în asistenţa medicală globală”, nicio organizaţie care va primi bani din partea Statelor Unite nu va putea promova sau discuta servicii de avort.De asemenea, legea nu le va permite organizaţiilor care primesc fonduri să lucreze cu organizaţii care oferă astfel de servicii.

Suma de 8,8 milioane de dolari va veni de la Departamentul de Stat al SUA, Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (Usaid) şi Departamentul de Apărare, potrivit CBN News.

Trump a reintrodus legea din administraţia George W Bush, care previne organizaţiile străine ce primesc fonduri din SUA din a oferi sau chiar discuta servicii de avort cu femeile.Bush a exclus totuşi organizaţiile care se ocupă cu prevenţia HIV/Sida, spre deosebire de Trump, care le va include în restricţie. În schimb, Trump a extins restricţia astfel încât să se aplice tuturor fondurilor globale de asistenţă medicală, nu doar banilor alocaţi pentru conturile de planificare familială.

Potrivit sursi citate, acest lucru înseamnă că o organizaţie dintr-o ţară dezvoltată care oferă medicaţie anti-malarie sau medicaţie pentru alte boli preventive, cu banii primiţi din SUA, ar putea fi exclusă şi să îi fie tăiate fondurile de asistenţă medicală globală dacă se oferă să discute cu pacienţii despre orice serviciu de avort.Versiunea lui Trump a acestei restricţii i-a îndemnat pe experţi să estimeze că va exista un decalaj de 600 milioane de dolari în avorturi şi servicii de planificare familială pe care agenţiile de ajutor şi donatorii privaţi ai altor ţări ar trebui să le completeze.

Organizaţiile care nu respectă prevederile Programului de protecţie a vieţii în asistenţa medicală globală nu vor primi fonduri, iar banii vor ajunge la organizaţiile care sunt de acord să respecte în totalitate aceste prevederi, potrivit Departamentului de Stat.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă