13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO. 36 de morți și peste 70 au fost răniți,...

VIDEO + FOTO. 36 de morți și peste 70 au fost răniți, la Manila. Un bărbat a atacat și incendiat un cazino, pe care a încercat să îl jefuiască

UPDATE vineri, 15.40: Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul ce a avut loc într-un cazinou din capitala filipineză, Manila, soldat cu cel puțin 36 de morți, a anunțat  Amaq, agenția de presă a grupării jihadiste, potrivit Reuters.

11.40: Poliţia din Filipine a anunţat, vineri, că în prezent caută o „persoană de interes” în legătură cu atacul de la cazinoul Resorts World Manila, informează Reuters.

Autoritățile au revizuit bilanțul la 36 de morți și peste 70 de răniți.

08.30: 34 de corpuri descoperite după atacul de la Manila, iar numeroase persoane au fost rănite, după ce un bărbat a atacat și incendiat un cazinou, informează AFP. Oficiali, citați de Reuters, au anunțat că cel puțin 54 de persoane au fost rănite, dintre care unele foarte grav, atunci când au încercat să scape fugind la primele focuri de armă ale atacatorului.  După atac, bărbatul a fost împușcat de poliție.

Purtătorul de cuvânt al președinției filipineze a declarat că atacul nu a fost un act terorist. „Situația deosebită din Manila nu are legătură cu un atac terorist", a spus Ernesto Abella. 

„A murit. A fost ucis de trupele noastre", a declarat șeful poliței naționale, Ronald dela Rosa, la postul de televiziune GMA.

Autorităţile au declarat că individul a intrat în cazino la scurt timp după miezul nopţii şi a început să tragă monitoarele TV, provocând panică. Apoi, după ce şi-a umplut un rucsac cu fise de joc, în valoare de peste două milioane de dolari, a dat foc la mese şi a fugit să se ascundă în hotel, unde de altfel s-a şi auto-incendiat într-una din camere.

23.30: Nicio persoană nu a fost rănită și nu au fost luați ostatici la complexul Resort World Manila din capitala Filipinelor unde au avut loc schimburi de focuri, a anunțat vineri (ora locală) șeful poliției naționale, citat de AFP.

"Nu este niciun rănit, nu sunt ostatici", a declarat șeful poliției Ronald dela Rosa la postul de radio DZMM, adăugând că deocamdată nu dispune de indicii că a fost un atac terorist. 


Mai multe explozii și focuri de armă s-au auzit în cel mai mare complex turistic din Manila, capitala Filipinelor. Turiștii au fugit panicați, iar presa locală informează că mai multe persoane au fost rănite, potrivit CNN Philippines. AFP a transmis că atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă ISIS.

Conform sursei citate, un bărbat cu cagulă și înarmat ar fi fost observat la al doilea etaj al hotelului Resorts World, trăgând în turiști. Pompierii, poliția și medicii au sosit la fața locului pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor aflate, la momentul presupusului atacu, în hotel.

„Ce se întâmplă în Mindanao nu mai este doar o rebeliune a cetățenilor filipinezi. S-a transformat într-o invazie a teroriștilor străini, care vor să facă din oraș o parte a califatului lor”, a declarat generalul filipinez Jose Calida.

 

Analiștii citați de CNN susțin că este doar o chestiune de timp până când ISIS va pune stăpânire pe zona din Filipine, așa cum a procedat în Libia sau Arabia Saudită.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă