16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSofia analizează posibilitatea de a sesiza CE în legătură cu iniţiativa partidului...

Sofia analizează posibilitatea de a sesiza CE în legătură cu iniţiativa partidului lui Geert Wilders

Sofia a reacţionat vehement la iniţiativa partidului olandez al lui Geert Wilders de a lansa un site special în care olandezii să îşi poată exprima nemulţumirile în legătură cu imigranţii est-europeni, analizând posibilitatea de a sesiza Avocatul european al poporului şi CE, relatează Novinite.com şi Mediafax.

Vesela Cerneva, purtătoarea de cuvânt a Ministerului bulgar de Externe, a declarat că instituţia pe care o conduce nu poate accepta faptul că una dintre ţările fondatoare ale Uniunii Europene tolerează incitarea la ură, discriminare şi xenofobie, în contradicţie cu Carta Drepturilor Fundamentale ale Omului.

Anunţul în legătură cu lansarea noului proiect apare pe site-ul oficial al partidului, alături de un link de acces.

Cotidianul bulgar Dnevnink citează un reprezentant al Partidului Libertăţii (PVV al lui Geert Wilders), care afirmă că scopul site-ului este de a dezvălui problemele create de persoanele din Europa Centrală şi de Est cum ar fi infracţiunile, consumul de alcool, folosirea ilegală a drogurilor şi prostituţia. Acesta subliniază că plângerile vor fi raportate de partid Ministerului Muncii cu scopul de a ajuta poporul olandez.

Cerneva susţine că acest lucru arată nu numai problemele interne din Olanda, ci este o ameninţare pentru întreaga Uniune Europeană şi pentru valorile sale şi cere Cabinetului olandez să se distanţeze de iniţiativa partidului şi să ia măsurile necesare.

Poziţia oficială a Bulgariei va fi prezentată vineri în faţa ambasadorului olandez la Sofia, în timp ce Bulgaria analizează posibilitatea de a sesiza Avocatul european al poporului şi Comisia Europeană.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă