Serbia oscilează între Rusia şi UE?

de Carla Popa , 22 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:47, 22 februarie 2016
Serbia oscilează între Rusia şi UE?

Deşi aderarea la Uniunea Europeană nu mai este pentru Serbia foarte atractivă, Belgradul nu se va abate de la această cale, dar în acelaşi timp va continua să coopereze cu Rusia, în pofida tuturor presiunilor, a declarat luni premierul sârb, Aleksandar Vucic, după ce a participat la Londra la o conferinţă a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite agenţia Tanjug, potrivit Agerpres

'Le-am spus deschis că Uniunea Europeană nu mai este atât de atractivă cum a fost, dar suntem oameni raţionali şi ştim că este cel mai bun lucru pentru ţara noastră. Le-am spus fără ambiguităţi că vom continua cooperarea cu Federaţia Rusă', a spus premierul sârb în faţa presei. 

Deşi a început în decembrie negocierile de aderare la Uniunea Europeană, Serbia a refuzat să se alăture sancţiunilor europene împotriva Rusiei pentru a nu-şi strica relaţiile tradiţionale foarte bune cu aceasta din urmă şi pentru a nu pierde piaţa rusă. 

În cursul unei vizite la Moscova, în decembrie 2014, ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a promis că ţara sa nu va adera la Uniunea Europeană dacă acest lucru va aduce prejudicii intereselor 'altor parteneri' ai Serbiei, cu referire la Rusia. Acelaşi oficial sârb a declarat câteva luni mai târziu că relaţiile 'prieteneşti şi frăţeşti' dintre Serbia şi Rusia nu pot face obiectul unei negocieri cu niciun stat terţ sau organizaţie. 

Pe de altă parte, în timpul dezbaterilor aprinse din toamna anului trecut pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi, premierul Vucic a afirmat că ţara sa este dispusă să primească permanent un număr de refugiaţi, pentru a arăta astfel că 'este mai europeană decât alţii'.

Comentarii

 • HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !

  24 februarie 2016 3:50

  ...se pișă și Sîrbija pe U.E. ! ...câtă vreme U.E. va fi parte implicată alături de S.U.A. în separarea provinciei Kosovo de Sîrbija - în ciuda rezoluțiilor O.N.U. - sîrbii nu vor adeara la U.E.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  23 februarie 2016 0:38

  si bombardati de kabala globalista si nu au pus piciorul pe pamintul Sebiei coalitia teroristilor globalisti. Armata sirba, partizani, ai faceau psachet si ai trimeteau acasa.

  raspunde comentariului
  • criss

   26 martie 2016 2:35

   Dupa bombardamente cam de o saptamana Serbia s-a predat, americanii au fost la Belgrad in cateva ore iar acei bravi partizani si militii au disparut subit cand au dat cu nasul de delta force si us rangers, armata sarba s-a predat si Milosevici a fost arestat.

   raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  23 februarie 2016 0:36

  daca nu era betivanul de Jeltin si oligarhi zionisti la Putere nu-i bombardau teroristi ameri-coni.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design