6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNEWS ALERT VIDEO Cutremur în Coreea de Nord, posibil cauzat de o...

NEWS ALERT VIDEO Cutremur în Coreea de Nord, posibil cauzat de o explozie. Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare susţine că ar fi vorba de un fenomen natural

UPDATE 16.15: Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare a depistat, sâmbătă, două mişcări telurice în Coreea de Nord, explicând că este improbabil să fie evenimente artificiale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Au fost înregistrate două evenimente seismice; improbabil să fie provocate de om! Analizele continuă", a declarat directorul institutului, Lassina Zerbo.

Specialişti chinezi au sugerat că mişcările telurice din Coreea de Nord ar putea fi rezultatul unui test nuclear, în timp ce Coreea de Sud a evocat un cutremur.


Un seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, posibil cauzat de o „explozie”, a fost înregistrat sâmbătă în Coreea de Nord, a anunțat Serviciul de seismologie chinez (CENC).

Epicentrul acestui seism este practic același cu cel al seismului care a fost semnalat pe 3 septembrie, scrie Agerpres, care citează  Xinhua și AFP. 

Acel cutremur de pământ a fost provocat de un test nuclear nord-coreean, potrivit agenției oficiale chineze Xinhua.




Ieri, ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-HoCoreea de Nord, a declarat că poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, aceasta fiind o ripostă de „cel mai înalt nivel" împotriva Statelor Unite. 

De asemenea, liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri „deranjat mintal" pe președintele SUA, Donald Trump, și a afirmat că îl va face pe acesta „să plătească scump" pentru amenințările sale la adresa Coreei de Nord, făcute în fața ONU. 


 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă