2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialȘefului serviciului secret al Letoniei i s-a spart locuința și i s-a...

Șefului serviciului secret al Letoniei i s-a spart locuința și i s-a furat un laptop

Locuința directorului serviciului de contrainformații al Letoniei, Janis Maizitis, a fost spartă, furându-se din interiorul acesteia un laptop, informează joi presa internațională.

Incidentul a fost confirmat de Iveta Maura, purtătoarea de cuvânt a Biroului de Protecție a Constituției, anunță site-ul Baltic Times.

Potrivit presei din Letonia, predecesorul lui Janis Maizitis în funcția de director al serviciului secret, Janis Kazocins, a fost și el victima unei agresiuni, în anul 2014, fiind ușor rănit.

Din casa lui Janis Maizitis s-au furat laptopul său personal și alte câteva obiecte de mică valoare, a susținut Ints Kuzis, șeful poliției din Letonia. Potrivit oficialilor de la Riga, laptopul nu ar fi conținut informații secrete.

Letonia este una dintre țările NATO care are pe teritoriul ei o importantă minoritate rusofonă. Țările Baltice au fost, după aderarea la NATO, ținta unor atacuri informatice care au fost aparent organizate de hackeri ruși.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă