Șeful diplomației ruse, avertisment pentru SUA: Dacă se vor implica în alegerile prezidențiale, vom aplica doar legile noastre

de Roxana Petre , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 22:03, 11 august 2017
Șeful diplomației ruse, avertisment pentru SUA: Dacă se vor implica în alegerile prezidențiale, vom aplica doar legile noastre

 

Rusia nu va permite Statelor Unite să se implice în alegerile prezidențiale care vor avea loc în 10 septembrie, deși americanii sunt obişnuiţi să facă orice doresc, a declarat, vineri, șeful diplomației ruse,  Serghei Lavrov, potrivit agenției de stat TASS, citată de Mediafax.

„Nu cunosc planurile ambasadei SUA, însă au fost multe incidente când diplomaţii americani au fost implicaţi în activităţi ilegale. Serviciile noastre relevante ar trebui să ia măsuri adecvate. Nu este neobişnuit ca personalul angajat al ambasadei SUA să călătorească în diferite regiuni, să efectueze sondaje de opinie în care îi întreabă pe oameni ce părere au despre un guvernator sau despre un centru federal. În astfel de situaţii, le cerem politicos omologilor noştri americani să rezilieze contractele acestor persoane", a spus Serghei Lavrov.

Potrivit şefului diplomaţiei de la Moscova, mai multe cetăţeni ruşi lucrează la ambasada Statelor Unite. În concordanţă cu prevederile Convenţiei de la Viena, personalul ambasadei amercane care se află în Rusia poate efectua doar sarcini tehnice (ca şoferi sau dactilografi) şi nu poate fi implicat în activităţi diplomatice, inclusiv în aspecte politice.

„Anumite comportamente sunt în linie cu tradiţiile americane. Probabil că ei nu considera asta o implicare, pentru că sunt obişnuiţi să facă orice doresc, asta e în sângele lor. Sper ca după toate acuzaţiile nefondate împotriva noastră (în privinţa implicării în alegerile prezidenţiale americane - TASS), pentru că nu au reuşit să prezinte nicio dovadă în 10 luni, importanţa acestui aspect îi va face pe americani să se gândească de două ori. Dacă se va întâmpla ceva, vom aplica doar legile noastre", a adăugat ministrul rus de Externe.

Rusia va organiza alegeri generale la 10 septembrie, într-un singur tur de scrutin în 5.800 de centre electorale regionale şi municipale. Şase luni mai târziu vor avea loc alegerile pentru preşedinţia Rusiei.

Comentarii

 • Dwight L Patton

  12 august 2017 9:43

  In nivel a Wise Blood, Tom Stoppard ne-a lasat un mate adevar-postulat "esenta democratie nu consta in votare ci in numara toate."Dupa pareri authorization si I.V.Stalin,s-ar fi exprimat"nu conteaza ce votaries voiconteaza ce numaram noi."Avand in vedere calitatea lamentabila a politicienilor, aceste aforisme sunt valabie la nivel planetar! Dureros, dar revoltator de adevarat .Dwight L Patton , Boerne, TX , USA

  raspunde comentariului
 • vasile

  11 august 2017 22:28

  Tovarășe kaghebist lavrov, de ce s-ar amesteca americanii în alegerile voastre ? Ca doar Putin va fi singurul candidat, pe ceilalți va avea grijă să-i împusște pe ici pe colo vreun adept putinist, la recomandarea țarului. Cu un singur candidat, ce-ar fi de manevrat ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design