19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGermania avertizează că atitudinea Turciei este inacceptabilă. Ankara a interzis unor parlamentari...

Germania avertizează că atitudinea Turciei este inacceptabilă. Ankara a interzis unor parlamentari de la Berlin să viziteze militarii germani din Turcia și a arestat un cetățean german. Ce răspunde Erdogan

UPDATE 20,00: Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut duminică Germaniei să 'nu se amestece în afacerile interne' ale țării sale, în contextul în care relațiile dintre aceste două state, aliate în cadrul NATO s-au tensionat în ultima săptămână, relatează AFP.

'Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei', a declarat Erdogan, în cursul unei conferințe de presă, la Istanbul, răspunzând la o întrebare privind recentele critici germane privind situația drepturilor omului în Turcia.


Atitudinea Turciei este 'inacceptabilă' și Germania are o datorie de a-și proteja cetățenii și companiile, dar dorește de asemenea să mențină legături puternice cu Ankara, a declarat duminică șeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter Altmaier, relatează Reuters citată de Agerpres.

'Dorim să avem relații bune cu această țară mare și importantă, dar aceasta este posibil dacă Turcia este și rămâne un stat de drept', a afirmat Peter Altmaier citat de ziarul Bild am Sonntag.

'Comportamentul Turciei este inacceptabil', a apreciat Altmaier, care a fost întrebat cu privire la interdicția impusă de Turcia unor deputați germani de a vizita soldați la o bază din această țară, arestarea unor cetățeni germani și recentele declarații ale președintelui Erdogan despre Germania.

Relațiile dintre cei doi aliați NATO s-au deteriorat după arestarea arestarea în Turcia a șase militanți pentru drepturile omului, între care un german, în urmă cu două săptămâni în cadrul unei ample campanii de epurare declanșate după puciul eșuat din iulie, anul trecut, împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă