6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general al NATO: Trebuie să fim capabili să suplimentăm bugetele pentru...

Secretarul general al NATO: Trebuie să fim capabili să suplimentăm bugetele pentru Apărare când tensiunile cresc, aşa cum se întâmplă acum

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat, marţi, statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele alocate apărării, în contextul tensiunilor internaţionale, potrivit agenției Associated Press.

„Împărţirea sarcinilor în mod echitabil şi suplimentarea bugetelor pentru apărare reprezintă susţinerea alianţei transatlantice. Dacă reducem bugetele pentru apărare în perioadele în care tensiunile se diminuează, trebuie să fim capabili să le suplimentăm când tensiunile cresc, aşa cum se întâmplă acum”, a declarat Jens Stoltenberg ,cu o zi înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele NATO.

Totodată, el a afirmat că NATO nu se așteaptă ca toți aliații să atingă imediat nivelul de 2% din PIB pentru Apărare, dar că se așteaptă să oprească reducerile bugetare.

Statele Unite se află pe primul loc în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte ţări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.


Citește și: Oficial american: Avioane militare ruse s-au apropiat de un distrugător american care participă la un exercițiu coordonat de România, în Marea Neagră


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă