19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Condamn tirul cu rachetă balistică de...

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Condamn tirul cu rachetă balistică de către Coreea de Nord. Este o încălcare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat, duminică, lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord și a îndemnat Phenianul “să se abțină de la alte provocări”, citează Agerpres.

“Condamn tirul cu rachetă balistică de către Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC). Aceasta este o nouă încălcare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv a Rezoluției 2321, adoptată în noiembrie 2016. Aceste provocări și încălcări persistente ale rezoluției cu caracter constrângător a Consiliului de Securitate subminează securitatea regională și internațională”, a declarat Stoltenberg.

Potrivit lui Stoltenberg, Coreea de Nord trebuie să se “se abțină de la alte provocări”, să pună capăt tuturor lansărilor cu tehnologie de rachete balistice și să abandoneze o dată pentru totdeauna programele sale de rachete balistice într-o manieră “completă, verificabilă și ireversibilă”, după cum cere Consiliul de Securitate.

“Lansez un apel către RPDC să nu facă să crească și mai mult tensiunea și să reia dialogul credibil și semnificativ cu comunitatea internațională”, a conchis secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.


Citeşte şi: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat, duminică, lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord și a îndemnat Phenianul “să se abțină de la alte provocări”

Coreea de Nord a anunțat, luni, că a lansat cu succes o rachetă balistică Pukguksong-2, cu rază medie de acțiune, potrivit agenției  de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Xinhua.

 

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă