Scandalul Oscarurilor din 2016, în atenţia preşedintelui Obama

de Carla Popa , 28 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 19:57, 28 ianuarie 2016
Scandalul Oscarurilor din 2016, în atenţia preşedintelui Obama

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a exprimat punctul de vedere în legătură cu polemica legată de lipsa artiştilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscarurile din 2016 şi a pledat în favoarea ''oportunităţilor pentru toţi'' inclusiv în industria cinematografică, scriu joi UPI.com şi EFE, citate de Agerpres

''Este expresia unei teme mai ample'', a afirmat şeful de la Casa Albă în cursul unui interviu acordat miercuri jurnalistului David Ono. ''California este dovada incredibilei diversităţi a acestei ţări. Acesta este un punct forte. Cred că arta are de câştigat când este spusă povestea fiecăruia'', a menţionat preşedintele, adăugând că ''în acest fel, fiecare se simte parte a familiei americane''. 

Industria cinematografică ''ar trebui să procedeze la fel ca oricare altă industrie, şi anume să caute talente şi să ofere oportunităţi tuturor'', a susţinut Barack Obama. ''Dezbaterea referitoare la Oscar nu este decât expresia acestei chestiuni mai ample: facem ce trebuie ca să ne asigurăm că toţi au şanse egale?'', a sintetizat el. 

Şeful de la Casa Albă s-a alăturat astfel dezbaterilor care au izbucnit după decizia cineastului american de culoare Spike Lee de a boicota gala Oscarurilor, din 28 februarie, în semn de protest faţă de lipsa candidaţilor de culoare pentru al al doilea an consecutiv. Ulterior, mai multe staruri de cinema au susţinut acest punct de vedere, în timp ce alte vedete au criticat ideea instituirii de cote în aşa fel încât minorităţile să poată ajunge mai uşor la Oscaruri.

Academia americană de Film, entitatea care decernează prestigioasele distincţii, a anunţat zilele trecute că va lua o serie de măsuri pentru o mai mare diversitate. Premiile celei de-a 88-a ediţii a Oscarurilor se vor acorda la 28 februarie, la Los Angeles, într- gală prezentată de actorul de comedie Chris Rock.

Comentarii

 • Neagu Mircea

  28 februarie 2016 20:47

  Bucuresti 28 Februarie 2016 816 PM , Eu la OSCAR , as Vota cu Mama mea Neagu Eugenia , 83 de Ani , Nascuta la 12 Octombrie 1932 la Partestii de Jos - Suceava , si cu Tatal meu Neagu Mihai 64 de Ani , Nascut la 23 Noiembrie 1924 la Cernauti . Amandoi , sunt la Cimitirul Pantelimon 2 din Bucuresti . Dupa Data de 16 Noiembrie 2015 , eu nu am mai fost la Cimitirul Pantelimon 2 din Bucuresti . Tatal meu Neagu Mihai , a plecat in Rai dupa 18 Aprilie 1988 , la doar 64 de Ani . Astazi de Dimineata am Visat pe Mama mea si pe Tatal meu , si am cam fost Bulversat cu Visul ! Astazi am plecat la Cimitirul Pantelimon 2 cu 2 Sticle cu Apa Minerala , cu o Sticla cu Vin , si cu Flori . Eu nu am mai fost la Cimitirul Pantelimon 2 din Luna Noiembrie 2015 , si pentru ca eu am Visat Astazi de Dimineata , pe Mama Mea si pe Tatal Meu , aceasta a fost o Veste sa zic asa , probabil , ca sa ma duc la Cimitir , si sa-i Vizitez la Mormant , pe Mama Mea si pe Tatal Meu . Astazi , dupa 3 Luni de la Ultima Vizita la Cimitir , astazi eu am fost Nauc ! Ce sa mai Zic dupa 3 Luni ? Restul e Tacere , si Vise care Comunica cu Noi , cei din Rai si cu legatura dintre Sufletele lor si cu Mine , Comunicare cu Vise ? Nu Stiu ! Este Dincolo de Inteligenta , poate de Metafizica sai Fizico-Chimie cu Universul , la Nivel de Atomi , de Miscare , in Univers ? Nu Stiu ! Este totusi de Domeniu invizibil , la Nivel de Atomi din Univers , iar asa , Comunicare cu Invizibilul ? Poate cu Sufletul ? Probabil , Suflete , Univers , Vise ? Nu Stiu ! Este cu mult dincolo de SF . Poate mai multa Cunoastere in Anul 7000 , acum Suntem abia in Anul 2016 . Oare am ajuns cu Gandirea in Anul 7000 ? Nu Stiu . Mai trebuie de Asteptat , dar totusi sunt Bune ca aceste Ipoteze sa Ramana la Arhiva pana in Anul 7000 ! Va Multumesc !

  raspunde comentariului
 • ura clocoteste

  28 ianuarie 2016 20:28

  Scandal pornit de la Adam si Eva, lipsa icoanelor cu negrii, lipsa sfintiilor negri, lipsa prorocilor negri!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design