Scandal în Spania. Sora regelui Felipe a scăpat de închisoare, într-un dosar în care era acuzată de complicitate la evaziune fiscală. Soțul Infantei Cristina, condamnat la șase ani și trei luni de închisoare

de Roxana Petre , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 20:29, 17 februarie 2017
Scandal în Spania. Sora regelui Felipe a scăpat de închisoare, într-un dosar în care era acuzată de complicitate la evaziune fiscală. Soțul Infantei Cristina, condamnat la șase ani și trei luni de închisoare

Sora regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, Infanta Cristina, a scăpat, vineri de închisoare, într-un dosar în care era acuzată de complicitate la evaziune fiscală. Pe de altă parte, soțul acesteia  a fost acuzat la șase ani și trei luni de închisoare cu exeutare și evaziune fiscală, în dosarul care a vizat activitățile ONG-ului său, informează Reuters.

Infanta Cristina va fi obligată să plătescă o amendă de 165.000 de euro, întrucât magistraţii au considerat că sora regelui are responsabilitate civilă pentru faptele soţului Inaki Urdangarin. În plus, bărbatul a afirmat, în instanță, că familia regală știa despre activitățile desfășurate de ONG-ul său.

Astfel, Urdangarin a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său Noos Foundation. Procurorii l-au acuzat că s-ar fi folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câştiga licitaţii publice prin intermediul organizaţiei non-guvernamentale Noos Foundation. Însă, acesta a fixat costuri extrem de ridicate pentru evenimentele organizate prin fundaţie şi a ascuns milioane de euro în conturi bancare din străinătate.

O parte din banii organizaţiei non-guvernamentale au fost transferaţi spre o companie privată, care a plătit vacanţele extravagante ala familiei, precum şi mobilarea casei deţinute de Infanta Cristina şi Urdangarin.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design