14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSapte din cei noua straini rapiti in Yemen au fost gasiti morti

Sapte din cei noua straini rapiti in Yemen au fost gasiti morti

Sapte dintre cei noua straini rapiti saptamana trecuta in nordul Yemenului au fost gasiti morti luni, iar doi copii au fost recuperati in viata, a declarat un oficial din serviciile de securitate locale, citate de AFP.

"Am descoperit cadavrele a sapte persoane rapite, iar doi copii sunt in viata", a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului.  "Fiul unui lider tribal a descoperit cadavrele si a informat" autoritatile locale, a explicat aceeasi sursa, adaugand ca victimele "au fost ucise", fara a preciza cum.

Sapte germani – un cuplu, trei copii si doua infirmiere – un inginer britanic si o invatatoare sud-coreeana au fost rapiti in zona muntoasa a provinciei Saada, din nordul tarii, a anuntat duminica Ministerul Apararii.

Cei noua straini sunt membri ai unei organizatii internationale care lucreaza de 35 de ani intr-un spital din orasul.

Angela Merkel nu a putut confirmat decesul celor cinci ostatici germani: "Stim aceste informatii. Examinam aceste informatii. Pentru moment nu pot sa ofer o confirmare", a spus ea.

La scurt timp dupa anuntarea decesului, o echipa a politiei criminalistice a mers la locul unde au fost gasite cadavrele, la Noshur, localitate situata la 12 kilometri de Saada. De asemenea, o comisie de securitate a provinciei Saada s-a reunit luni dupa-amiaza.

Rapirea nu a fost revendicata, dar un oficial yemenit a atribuit-o rebelilor siiti zaiditi, condusi de fostul deputat Abdel Malek al-Houti. Exista un conflict deschis intre acest grup si fortele guvernamentale in regiunea Saada, din 2004.

Yemen, tara cu structura tribala, este teatrul unor rapiri frecvente ale strainilor de catre triburi, care vor sa determine astdel autoritatile sa le respecte cererile. Peste 200 de cetateni straini au fost rapiti in zona in ultimele 15 saptamani, iar majoritatea sunt eliberati in siguranta.

O singura rapire s-a soldat cu moartea ostaticilor. Trei britanici si un australian, rapiti de islamisti in decembrie 1998,  au fost ucisi cand fortele de securitate au incercat sa ii scoata pe rapitori din ascunzatoarea lor, potrivit NewsIn.

In aprilie, doi olandezi, Jan Hoogendoorn si sotia sa Heleen Janszen, au fost rapiti timp de doua saptamani de membri unui trib, inainte de a fi eliberati sanatosi. Tribul care comandase furtul voia sa faca presiuni asupra autoritatilor pentru a-i judeca pe responsabilii pentru atacul asupra unui convoi asupra sefului sau si sa obtina despagubiri financiare pentru atac.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă