4.1 C
București
marți, 10 decembrie 2024
AcasăSpecialArma care dă fiori Occidentului. Ruşii au publicat primele imagini cu mecanismul...

Arma care dă fiori Occidentului. Ruşii au publicat primele imagini cu mecanismul letal care ar putea şterge de pe faţa pământului un teritoriu de dimensiunile Franţei

Ruşii au publicat primele imagini cu racheta RS-28 Sarmat, nume de cod „Satan 2” despre care se spune că poate distruge un stat de dimensiunea Franţei în doar câteva secunde. Potrivit The Independent, acest proiectil ar fi invizibil pentru sistemele de detectare.

Preşedintele Valdimir Putin a decis să înlocuiască arsenalul armat al statului, care datează din 1974, cu arme de ultimă generaţie. „Satan 2” are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, fiind o valoare de 2.000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima și Nagasaki. De asemenea, racheta este dotată şi cu 16 focoase. 

Decizia de a proiecta o astfel de armă vine într-un moment în care relaţiile dintre Rusia și Occident sunt extrem de tensionate, mai ales din cauza implicării Rusiei în Ucraina şi Siria.

La începutul acestei luni, guvernul rus a lansat un exercițiu național de de apărare civilă pentru a se asigura că cetăţenii ştiu să reacţioneze în eventualitatea unui atac nuclear din Occident.

Zvezda TV, un canal de știri condus de Ministerul Apărării din Rusia a avertiza că „schizofrenicii din America îşi pregătesc armele nucleare pentru a ataca Moscova”.

„Potrivit decretului guvernamental privind comanda publică de apărare pentru 2010 și perioada previzională 2012-2013, centrul Makeev a fost însărcinat să conceapă racheta de croazieră Sarmat […] Acest complex strategic este conceput pentru a duce la îndeplinire cu eficiență obiectivele de descurajare nucleară ale forțelor strategice ruse. Raza de acțiune a rachetelor va fi aproximativ aceeași, puterea distructivă va fi cam aceeași, (însă) fiabilitatea, flexibilitatea și încrederea (în capacitatea focoaselor de a-și atinge țintele) vor fi mult îmbunătățite’, prin înlocuirea circuitelor electronice cu care era dotată versiunea anterioară, concepută în anii 1970, a explicat Robert Kelley, fost expert în arme nucleare în Departamentul Energiei al SUA, în prezent cercetător asociat la Institutul internațional pentru cercetări în domeniul păcii de la Stockholm”, arată un comunicat al centrului Makeev.

 

Cele mai citite

Producătorii de energie regenerabilă contestă în instanță Fondul de Tranziție Energetică

Trei noi producători de energie regenerabilă au solicitat în instanță, restituirea sumelor plătite în cadrul acestui Fond Decizia Curții Constituționale din 7 noiembrie 2024, care...

Campionul mondial la box Mihai Leu salvat de profesorul Irinel Popescu

Fostul campion mondial de box Mihai Leu a transmis, luni, că îşi continuă recuperarea la Institutul Clinic Fundeni, unde a fost internat în urmă...

Rețeaua terenurilor fantomă: 47 de percheziții pentru vânzări frauduloase în zone strategice din București și Ilfov

Metoda folosită ar fi presupus falsificarea de documente și utilizarea acestora în fața instituțiilor publice sau a unor funcționari Polițiștii au desfășurat 47 de percheziții...
Ultima oră
Pe aceeași temă