8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia se opune condamnării represiunilor din Siria

Rusia se opune condamnării represiunilor din Siria

Ministrul rus de Externe a respins apelul Franţei în favoarea adoptării unei rezoluţii ONU de condamnare a represiunii din Siria, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Serghei Lavrov a apreciat, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american, Hillary Clinton, că diplomaţia nu constă neapărat în “marcarea de puncte”.

“Scopul nostru este să rezolvăm probleme, dar să condamnăm anumite persoane fără a veni şi cu soluţii nu ne va duce nicăieri“, a spus el.

Organizaţiile neguvernamentale siriene afirmă că reprimarea mişcărilor de protest s-a soldat cu cel puţin 1.300 de victime, iar alte 12.000 de persoane au fost arestate.

Patru state europene (Marea Britanie, Franţa, Germania şi Portugalia) au depus cu câteva săptămâni în urmă un proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, care condamnă represiunea şi cere reforme politice, însă Rusia şi China, ambele membre permanente ale Consiliului, se opun votării textului.

Ministrul francez al Apărării, Gérard Longuet, a apreciat că “blocajul” instituit de Beijing şi Moscova este “indecent”.

Susţinătorii regimului sirian au atacat luni reprezentanţele la Damasc ale Statelor Unite şi Franţei, pentru a protesta faţă de vizita de săptămâna trecută a ambasadorilor celor două ţări în oraşul rebel Hama.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă