Rusia va avea un Comandament Arctic de apărare, operaţional la 1 decembrie

de Alexandru Ion , 26 noiembrie 2014 - stire actualizata la ora 23:16, 26 noiembrie 2014
Rusia va avea un Comandament Arctic de apărare, operaţional la 1 decembrie

Rusia va inaugura la 1 decembrie un Comandament Arctic de apărare cu sediul la o bază navală a Flotei Nordului, a anunţat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit site-ului Sputnik, citat de Mediafax.

Rusia va construi cel puţin 13 aerodromuri şi zece staţii radar în Arctic, pentru a asigura securitatea ţării în regiune. Statul rus plănuieşte să formeze un contingent care să includă toate structurile armatei şi să construiască o reţea de unităţi militare în regiunea Arctică pentru a găzdui trupe, nave de război şi aeronave.

"Un nou comandament strategic în Arctic, cu baza în cadrul Flotei Nordului, va deveni operaţional la 1 decembrie anul acesta", a declarat Putin la o întâlnire cu principalii comandanţi militari.

Conform Ministerului Apărării, până în 2017 noul comandament va include Flota Nordului, două brigăzi de război specifice zonei şi unităţi de apărare aeriană.

În ultimii ani, Rusia a adoptat mai multe măsuri politice, economice şi militare pentru a-şi proteja interesele în zona Arctică, pe fondul interesului crescut al NATO în regiune, menţionează Sputnik, conform Mediafax.

În aprilie, preşedintele Vladimir Putin a autorizat înfiinţarea unei noi structuri de stat pentru realizarea politicii naţionale ruse în regiune. Preşedintele a autorizat de asemenea Guvernul să pregătească un proiect pentru susţinerea financiară a programului de dezvoltare în zona Arctică.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design