Rise Project: Guvernul din Malta e complice la moartea ziaristei Caruana Galizia

de Mihai Diac , 19 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 11:28, 19 octombrie 2017
Caruana Galizia

Paul Radu, coordonatorul Rise Project în România, consideră că Guvernul Maltei este "complice" la moartea Caruanei Galizia - jurnalistă de investigație care a fost ucisă de explozia unei bombe.

Caruana Galizia este cea care a coordonat investigația Panama Papers în Malta, iar Paul Radu a coordonat această anchetă în România.

În opinia lui Paul Radu, cercul suspecților în cazul uciderii Caruanei Galizia este destul de mare, jurnalista investigând mai multe cazuri de corupție în Malta.


Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a devenit celebră după ce a publicat o serie de articole în care îl acuza de corupţie pe premierul Joseph Muscat şi anturajul acestuia. Muscat a negat toate acuzaţiile, spunând că nu se va opri până când autorii asasinatului nu vor fi găsiţi.

"Ceea ce s-a întâmplat este oribil. Doamna Caruana Galizia a investigat de-a lungul anilor crima organizată, corupția din politica din Malta. A fost liderul echipei Panama Papers pentru Malta. Fiulul ei, Matthew, care îmi este prieten, a coordonat din partea International Consortium of Investigative Journalists, tot proiectul Panama Papers. Familia Caruanei Galizia a fost implicată foarte atent în Panama Papers și în anchetarea corupției legate de Malta, dar și în alte părți. Important de spus este că Malta este un fel de centru al corupției și crimei organizate. Este un hub. Sunt foarte multe grupări de crimă organizată și guverne corupte care folosesc companii din Malta pentru a spăla bani, pentru a obține ilegal anumite contracte de lucrări publice. Pot da exemplul Azerbaidjanului. Malta este un loc unde compania petrolieră din Azerbaidjan coordonată de familia președintelui, și-a înființat subsidiare și spală o grămadă de bani prin intermediul insulei", a declarat Paul Radu pentru RFI.

Comentarii

  • Toate astea sunt direct legate de Juncker si de mafia CE.

    19 octombrie 2017 12:29

    La fel cum Barroso si CE a lui au fost implicati in provocarea dezastrului aviatic de la Smolensk, impotriva Poloniei.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design