RFI: Româncele din Sicilia, transformate în sclave, sunt victimele agromafiei. Italienii cunoșteau situația de patru ani

de Mihai Diac , 15 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:44, 16 martie 2017

Peste 7.000 de românce ar fi exploatate în sudul Italiei, informează un documentar realizat de jurnaliștii francezi de la RFI, care continuă dezvăluirile începute în săptămânalul britanic The Observer.

Jurnaliștii francezi au discutat despre acest caz intens mediatizat cu Miruna Căjvăneanu, ziarist român stabilit în Italia. Potrivit acesteia,”situația este cunoscută încă din 2013, dar mai nimic nu s-a schimbat. Aproape jumătate din româncele aflate în această situație au vârste cuprinse între 20 și 40 de ani și provin din nordul Moldovei".

Potrivit acesteia, italienii numesc grupările interlope din acea zonă ”agromafie” și au auzit și despre ”petrecerile sexuale” cu românce.

Dezvăluirile din Italia au început în anul 2013, când Universitatea din Palermo (Sicilia) a început să studieze fenomenul și a publicat ulterior un raport despre exploatarea româncelor. Raportul a fost inițial descris și în presa locală din Sicilia. El începea cu o statistică a lucrătorilor străini și a românilor din Sicilia, iar ulterior descria situația din serele din zona Ragusa.

Un an mai târziu, în 2014, au fost realizate două anchete de către jurnaliștii de la Espresso și de la Corriere della Sera. Se pare că unele femei românce acceptă să fie victime doar pentru a câștiga 20 - 30 de euro pe zi.

Întregul fenomen este mascat prin ceea ce italienii denumesc ”omerta” - "în același timp tăcere, consens și acoperire", explică Miruna Căjvăneanu.

Comentarii

 • Costin Stefan

  18 martie 2017 10:43

  Tara poate sa si piara, cum o lasam la nepotiSi ne facem de ocara, cum e condusa de hoti.Ca am dat tot pe nimica si la nimenea nu-i pasaC-au ramas fii cu bunica si soti au plecat de-acasa.

  raspunde comentariului
 • Vlad

  16 martie 2017 7:30

  Iata adevarata fata a Uniunii Europene! Sclavi in plin secol XXI! Lipsa oricaror valori umane intr-o societate bolnava de bișnițari...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design