2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialReţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă cu noi atentate în Europa şi SUA...

Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă cu noi atentate în Europa şi SUA și-l numesc “idiot” pe Donald Trump

Reţeaua teroristă Stat Islamic a lansat, marţi, un apel la comiterea de atentate în Uniunea Europeană, în Statele Unite şi Rusia, numindu-l "idiot" pe preşedintele american, Donald Trump.

"Statele Unite se apropie de faliment, iar semnele dispariţiei sunt evidente pentru toată lumea. Nu există o dovadă mai mare în acest sens decât faptul că Statele Unite ale Americii sunt conduse de un idiot care nu ştie ce este Siria, ce este Irakul sau islamul", a declarat Abi al-Hassan al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al reţelei teroriste Stat Islamic, într-o înregistrare audio difuzată marţi.

Aceasta este prima înregistrare difuzată de Abi al-Hassan al-Muhajir după învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit Institutului SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, Al-Muhajir a lăudat atentatele comise în Europa de simpatizanţi ai organizaţiei teroriste sunnite, ameninţând cu extinderea "califatului" de la "Bagdad la Damascus, până la Amman, la Roma şi Teheran".

Într-un apel la comiterea de noi atentate adresat membrilor şi simpatizanţilor Stat Islamic din Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia, Abu Hassan al-Muhajir a precizat: "Războiul nostru cu inamicul este unul la nivel global".

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un "califat".

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă