Refugiaţii protestează la graniţa dintre Ungaria şi Macedonia

de Carla Popa , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:09, 28 februarie 2016
Refugiaţii protestează la graniţa dintre Ungaria şi Macedonia

Un grup de refugiaţi au ocupat duminică linia de cale ferată la Idomeni, punct de trecere a frontierei între Grecia şi Macedonia, în semn de protest faţă de decizia autorităţilor de la Skopje de a înăspri controalele la graniţă pentru o mai bună gestionare a fluxului de migranţi ce încearcă să ajungă în Europa, transmite DPA, potrivit Agerpres

Refugiaţii reclamă faptul că numai 300 de persoane au putut intra sâmbătă în Macedonia. Peste 7.000 de refugiaţi aşteaptă la Idomeni să îşi continue călătoria spre vestul Europei. 

Macedonia a hotărât, în urmă cu o săptămână, să închidă frontiera sa în cazul refugiaţilor afgani şi să permită doar trecerea refugiaţilor sirieni şi irakieni. Dintre aceştia din urmă, autorităţile macedonene îi resping pe cei care nu au paşapoarte valabile. Slovenia, Croaţia şi Serbia au decis şi ele să limiteze numărul de refugiaţi ce intră pe teritoriile lor, după ce Austria a impus, în urmă cu zece zile, plafonarea intrării migranţilor la 80 de solicitanţi de azil şi 3.200 de persoane în tranzit în fiecare zi. 

Pentru gestionarea mai bună a fluxului de migranţi, Macedonia şi celelalte ţări de pe aşa-numita 'ruta balcanică' folosită de refugiaţi în drumul lor spre Europa Occidentală au convenit să închidă frontierele dintre ele pentru 36 de ore şi apoi să înceapă intrarea a numai 580 de persoane în fiecare zi. 

Comentarii

 • coloman

  29 februarie 2016 10:21

  Nu stiam de granitza UngaroMacedoniana. E nou nu?

  raspunde comentariului
 • invata ma geografie Ungaria si macedonia nu au granita comuna. si harabii chemati de baba -merkel ar trebui sa mearga la ea mai departe! ca ia oprit la granita cu grecia este un autogol!

  29 februarie 2016 1:56

  Deci trerbuia sa ii lase pe mohamedani mai departe la nemti pina cind are baba-merkel destul --si ea sa fi rugat inchiderea GRANITELOR --- ASA ESTE AJUTATA ACEA BABA-MERKEL CARE A CAUZAT FLUXUL SPRE EUROPA SI DISTRUGEREA EUROPEI ! ! ! !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design