Recep Tayyip Erdogan: Turcia va fi în stare de urgență până la instaurarea păcii și prosperității

de Roxana Petre , 18 mai 2017 - stire actualizata la ora 21:41, 18 mai 2017
Recep Tayyip Erdogan: Turcia va fi în stare de urgență până la instaurarea păcii și prosperității

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, joi, că starea de urgență nu va fi ridicată până când în Turcia nu vor domni „pacea și prosperitatea”, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

„Acum, sunt încă multe măsuri pe care le vom lua”, a declarat președintele Turciei, la Istanbul.

El a adăugat că nu înțelege nemulțumirea sectorului de afaceri care afirmă că a fost afectat, apreciind că aceste măsuri de urgență înlesnesc drumul către o țară „mult mai sănătoasă”.

Starea de urgență a fost impusă anul trecut în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie și acordă guvernului turc puteri sporite. Peste 120.000 de persoane au fost demise din funcții publice și aproape 47.100 au fost închise, fiind suspectate de implicare în puciul eșuat pe care guvernul turc îl atribuie predicatorului Fethullah Gulen, stabilit în SUA. Acesta neagă acuzațiile aduse.

Măsurile au vizat de asemenea militanți kurzi, câteva mii dintre aceștia fiind închiși. Instituții media au fost închise, jurnaliști arestați, municipalități plasate sub controlul administrației guvernamentale centrele și unele firme au fost preluate de stat.

Starea de urgență este prelungită la fiecare trei luni de către parlamentul turc în care Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), al președintelui, deține majoritatea.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design