14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPutin ar putea fi ameninţat cu boicotarea Cupei Mondiale de Fotbal 2018

Putin ar putea fi ameninţat cu boicotarea Cupei Mondiale de Fotbal 2018

Un europarlamentar ecologist,  Daniel Cohn-Bendit, a propus marţi ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie ameninţat cu boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal 2018, competiţie care va fi găzduită de Rusia, informează Mediafax.

“Este nevoie de un răspuns, cel mai dur, dacă nimic nu se poate face” împotriva Rusiei în dosarul ucrainean, a subliniat Cohn-Bendit, vicepreşedintele german al Verzilor din Parlamentul European.

“Există ceva care îl poate afecta profund pe Putin, şi anume ca europeanii şi toţi cei pe care i-ar putea aduce în jurul lor să nu meargă la Cupa Mondială de peste patru ani dacă nu se opreşte”, a propus europarlamentarul german.

“L-aţi văzut la Soci? El perora!”, a afirmat el.

“Să i se spună: prietene, dacă vei continua la fel, Cupa Mondială va avea loc fără europeni şi vei fi singur pe stadioanele tale”, a declarat el.

“El trebuie lăsat singur”, a insistat alesul european.

În decembrie, Daniel Cohn-Bendit a propus ca oficialii politici europeni să boicoteze ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, care au avut loc la Soci, în sudul Rusiei.

Rusia va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal 2018.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă