7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPutin amenință cu arma nucleară. Rusia este gata să-și lanseze rachetele spre...

Putin amenință cu arma nucleară. Rusia este gata să-și lanseze rachetele spre orice țară NATO

Rusia este capabilă să-și îndrepte rachetele nucleare spre oricare dintre instalațiile NATO, indiferent unde sunt plasate, ca răspuns la "acțiunile agresive" ale Alianței Nord-Atlantice și la tentativele NATO de a "atrage pe orbita sa noi țări", a declarat vineri Franț Klințevici, vicepreședintele Comisiei de Securitate și Apărare din Consiliul Federației, anunță agenția de presă RIA Novosti.

"Ca răspuns la acțiunile agresive ale NATO, la încercările Alianței de a atrage noi țări pe orbita sa, din partea Rusiei va urma un răspuns dur și fără echivoc. Noi vom îndrepta armele noastre, inclusiv nucleare, asupra oricăror instalații ale Alianței care ne amenință, indiferent unde ar fi amplasate", a declarat Klințevici. El a precizat că, atunci când vorbește despre arme nucleare, se referă la focoase nucleare, care pot fi instalate pe vectori pe suport staționar, mobil, maritim sau aerian.

Anterior, Viktor Ozerov, președintele Comisiei de Securitate și Apărare din Consiliul Federației, avertizase că Rusia, ca răspuns la instalarea sistemului de apărare antirachetă american în Europa, va fi nevoită să-și consolideze sistemul de apărare aerospațială pe flancul vestic, să angajeze forțe și mijloace suplimentare pentru a asigura securitatea facilităților sale militare și centrelor sale de control.

Această consolidare înseamnă desfășurarea de sisteme de apărare antirachetă "Iskander" în Kaliningrad, precum și crearea unor noi grupuri în districtele militare Vest și Sud.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că Rusia va face tot ceea ce este necesar pentru a se proteja pe fondul extinderii NATO spre frontierele sale.

La începutul săptămânii, chiar președintele Vladimir Putin declarase că Moscova "se vede forțată să ia contramăsuri, adică să-și îndrepte sistemele de rachete spre instalațiile pe care le consideră drept o amenințare", într-un interviu prezentat în filmul lui Oliver Stone, "Ucraina în flăcări".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă