10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest al imigranţilor, la Atena

Protest al imigranţilor, la Atena

Aproape o mie de persoane, potrivit poliţiei, dintre care sute de migranţi, majoritatea afgani, au manifestat miercuri seară la Atena cerând “deschiderea frontierelor” şi denunţând condiţiile mizerabile ale şederii lor în Grecia, informează AFP, citată de Agerpres

“We want freedom” (Vrem libertate), “Open the borders” (Deschideţi frontierele), “We want justice” (Vrem dreptate) scandau în limba engleză manifestanţii, majoritatea veniţi din Pireu, portul din apropierea Atenei unde ei şi-au instalat tabăra de câteva săptămâni. 

Manifestaţia a fost organizată de grupuri de stânga care îi susţin pe migranţi şi de Mişcarea împotriva ameninţării rasismului şi fascismului (Keerfa). Manifestăm “împotriva fortăreţei Europa şi închisorii Grecia”, era scris pe un banner. 

De la închiderea, la începutul lunii martie, frontierei Macedoniei, ţară vecină cu Grecia, mii de migranţi sunt blocaţi în Grecia. Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 51.000 se află în prezent în ţară dintre care 11.300 în tabăra sordidă de la Idomeni, aproape de graniţa greco-macedoneană, şi 5.800 în Pireu, aminteşte France Presse. 

Grecia abia face faţă numărului de migranţi şi refugiaţi ce continuă să sosească zilnic în insulele ei plecând de pe coastele Turciei din apropiere. În ciuda acordului semnat la 20 martie între UE şi Turcia vizând oprirea fluxului de migranţi spre Europa, sute de persoane sosesc zilnic în insulele greceşti, dar într-un ritm mai redus decât acum o lună.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă