15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorul general al Venezuelei, demis de Noua Adunare Constituantă. Luisa Ortega Diaz:...

Procurorul general al Venezuelei, demis de Noua Adunare Constituantă. Luisa Ortega Diaz: Ministerul Public, sub asediu

Noua Adunare Constituantă din Venezuela l-a demis, sâmbătă, pe procurorul general Luisa Ortega Diaz, după ce a devenit unul dintre principalii opozanți ai președintelui socialist Nicolas Maduro, potrivit agențiilor AFP și Reuters.

Astfel, poziția va fi ocupată, provizoriu, de către „apărătorul poporului'' (ombudsman) Tarek William Saab, a anunțat Adunarea Constituantă, dotată cu puteri nelimitate.

Luisa Ortega Diaz a afirmat, sâmbătă, că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas, relatează AFP, Reuters și DPA.

„Resping asediul Ministerului Public. Denunț acest act arbitrar în fața comunității naționale și internaționale'', a scris Ortega Diaz pe Twitter.

Totodată, ea a postat fotografii cu militari desfășurați în jurul clădirii din centrul capitalei Caracas, spunând că este „un asediu al Biroului Procurorului general''.

Miercurea trecută, Ortega Diaz a anunțat că va deschide o anchetă în legătură cu presupuse nereguli la controversatele alegeri ce au avut loc duminica trecută pentru desemnarea unei Adunări constituante, care are drept scop să rescrie Constituția. Opoziția și criticii din țară și străinătate au denunțat alegerile, considerându-le o încercare a președintelui Maduro de a se agăța de putere.

Peste opt milioane de cetăţeni s-au prezentat, în 31iunie, la urne, în cadrul alegerilor pentru Adunarea Constituantă din Venezuela, considerată de către UE şi Statele Unite un risc pentru procesul constituţional.

Potrivit președintelui Consiliului electoral, Tibisay Lucena, la vot au fost prezenţi 8.089.320 de cetăţeni. Cifrele sunt aproape de două ori mai mari decât estimările oponenţilor politici şi ale experţilor independenţi. Numărătoarea voturilor a fost întâmpinată cu furie de către membrii opoziţiei, care au crezut că au mers la vot între două şi trei milioane de venezueleni. O analiză independentă anunţase că au votat doar 3,6 milioane de venezueleni.


 
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă