Procurorul general al SUA: Arestarea lui Assange este o prioritate pentru Administrația Trump

de Iulia Iancu , 21 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 11:07, 21 aprilie 2017
Procurorul general al SUA: Arestarea lui Assange este o prioritate pentru Administrația Trump

Procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Jefferson Sessions, a declarat că arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, este o prioritate'pentru administrația Trump, care încearcă să lupte împotriva divulgării de informații sensibile, potrivit Agerpres.

"Ne vom intensifica eforturile și am luat deja măsuri în privința scurgerilor. Este un caz care depășește tot ceea ce cunoșteam eu. Avem profesioniști care sunt în sistemul de securitate al SUA de mulți ani și care sunt șocați de numărul scurgerilor, unele dintre ele fiind extrem de grave" de informații, a declarat Sessions într-o conferință de presă.

Conform Washington Post, procurorii au redactat în ultimele săptămâni o notă privind acuzațiile împotriva lui Assange și împotriva unor membri ai WikiLeaks, care ar putea include complot, furt de bunuri ale statului și încălcarea legii federale privind spionajul.

În vârstă de 45 de ani, Julian Assange este refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european pentru un presupus viol în Suedia, acuzație pe care el o neagă.

Assange se teme că va fi extrădat în SUA, unde riscă pedepse grele pentru publicarea în 2010 de documente confidențiale militare și diplomatice, în special asupra războaielor din Irak și Afganistan.

Comentarii

  • ...

    24 aprilie 2017 17:33

    O mulțime de puIaIăi din F.B.I., C.I.A., N.S.A., se ocupă cu comercializarea subterană a informațiilor statului amerlok - multe dintre ele OBȚINUTE ILEGAL ! - da' puIa asta de Sessions vrea să-l aresteze pe Assange pe o acuzație inventată.. Curat "stat de drept", koane Fănikă Sessions... Iar Snowden este vînat intensiv pentru că a dezvăluit ABUZURILE Sistemului amerlock ! ...iar o mulțime de idioți fac aici pe site apologia Sistemului de model amerlok, că ăla-i "demokratik", cică... Dacă-i globalizd și șoroșizd, normal că-i și "demokratik", prin definiție, nu-i așa ?! Bobor de idioți, viitori carne-de-tun amerlokă în Ukraina...

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design