6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Procurorii au făcut percheziție la Primăria din Chișinău. Primarul Chirtoacă și...

VIDEO. Procurorii au făcut percheziție la Primăria din Chișinău. Primarul Chirtoacă și alți șapte funcționari au fost reținuți. Se anchetează un dosar privind parcările cu plată

UPDATE 20,20: Primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de procurori, împreună cu alți șapte angajați ai Primăriei.

Dosarul în care se derulează ancheta se referă la parcările cu plată din capitala Republicii Moldova. În acest caz este cercetată și implicarea unei firme din Austria.


Secretarul Consiliului Municipal Chişinău şi doi consilieri au fost reţinuţi, joi după-amiază, de procurorii din Republica Moldova și de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).

Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, informează presa din Republica Moldova.

Cei reținuți sunt Valeriu Didencu (secretarul Consiliului), Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi.

Anchetatorii au intrat inclusiv în biroul primarului Dorin Chirtoacă.

Consilierul municipal Oleg Oniscenco a fost reținut chiar în timpul ședinței de Consiliu. Pentru această acțiune, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au fugit după el pe coridoare. Ancheta este legată de ”dosarul parcărilor cu plată”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă