23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrințul consort Philip va participa, miercuri, la ultimul său eveniment public individual

Prințul consort Philip va participa, miercuri, la ultimul său eveniment public individual

Prințul consort Philip, în vârstă de 96 de ani, va participa, miercuri, pentru ultima dată, la un angajament public individual, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Buckingham din Londra, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ducele de Edinburgh, care deține recordul de longevitate al prinților consorți britanici, va participa la o trecere în revistă a trupelor din Royal Marines, unitate a Royal Navy, marina militară britanică, în cadrul căreia a luptat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu un temperament aprins și înzestrat cu un umor usturător, prințul Philip a secondat-o în angajamentele oficiale pe soția lui, mult mai rezervată, încă de la ascensiunea acesteia pe tron, în 1952.

Ultima lui ieșire individuală în public va pune punct unui parcurs oficial de 65 de ani, în cadrul căruia soțul reginei britanice a efectuat un total de 22.219 angajamente individuale, 637 vizite oficiale în străinătate și a susținut aproape 5.500 de discursuri, potrivit statisticilor oficiale prezentate de Palatul Buckingham.

"Totuși, va putea alege să participe la angajamente alături de regină, din când în când", a precizat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham. Acest lucru înseamnă că prințul Philip nu se va retrage total din viața publică și va continua, atunci când va dori, să o însoțească pe regina Elizabeth a II-a în angajamentele acesteia.

"Primul, al doilea și ultimul meu loc de muncă este acela de nu o dezamăgi niciodată pe regină", a declarat prințul Philip în urmă cu câțiva ani.

Nerăbdător să aibă la dispoziție mai mult timp liber

"Este un om care a pus întotdeauna țara lui înainte de absolut orice altceva", a subliniat cotidianul Daily Telegraph într-un cotidian.

Prințul Philip asigură patronajul a 785 de organizații, pe care va continua să le susțină în timpul pensionării sale.

Aceasta a fost anunțată încă din luna mai, Palatul Buckingham dând asigurări la acea vreme că decizia prințului Philip nu era cauzată de motive medicale, în contextul în care regina Elisabeta a II-a și soțul ei au trebuit să renunțe să asiste la mai multe evenimente organizate în timpul Crăciunului, din cauza unei răceli puternice.

În luna iunie, prințul Philip a trebuit să fie spitalizat două nopți pentru a fi tratat împotriva "unei infecții asociate cu o patologie existentă".

Un asistent al familiei regale a subliniat că prințul Philip este "nerăbdător să profite mai mult de timpul lui liber".

Regina Elisabeta a II-a, care, la 91 de ani, este cel mai vârstnic monarh din lume, a redus la rândul ei numărul aparițiilor sale publice, deși nu are nicio intenție de a abdica. Fiul ei cel mare, prințul moștenitor Charles, o reprezintă din ce în ce mai mult în vizite în străinătate, la fel ca nepoții ei Harry și William.

Cel din urmă, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, a renunțat la sfârșitul lunii iulie la meseria lui de pilot de elicopter în misiuni de salvare pentru a se consacra pe deplin rolului său de prinț.

Cuplul regal britanic ar putea să țină din nou prima pagină a ziarelor din lumea întreagă în acest an, cu ocazia sărbătoririi nunții de platină — 70 de ani de la căsătorie, celebrată pe 20 noiembrie 1947 la catedrala Westminster.

În ciuda caracterelor lor foarte diferite, Elisabeta a II-a și soțul ei au afișat întotdeauna o unitate de monolit în public, alcătuind "unul dintre parteneriatele cele mai mari și mai iubite din istoria britanică", notează Daily Telegraph.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă