8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut anularea unui festival feminist de culoare...

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut anularea unui festival feminist de culoare prohibitiv caucazienilor

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut interzicerea unui festival feminist de culoare pe motiv că ar fi prea ”prohibitiv persoanelor caucaziene”, informează presa internaţională, potrivit Mediafax.

Prima ediţie a festivalului Nyansapo, programat să aibă loc între 28-30 iulie la centrul cultural din Paris, s-a anunţat ca fiind ”un eveniment înrădăcinat în feminismul de culoare, activism la nivel european”.

Patru cincimi ale zonei festivalului vor fi destinate unui spaţiu ”non-mixt” al femeilor de culoare, potrivit site-ului Nyansapo. Un alt spaţiu ”non-mixt” va fi destinat persoanelor de culoare indiferent de genul acestora.

Hidalgo a anunţat pe Twitter că ea condamnă ferm ”organizarea acestui eveniment, prohibitiv persoanelor caucaziene”, aceasta rezervându-şi dreptul de a ”da în judecată organizatorii pentru discriminare”.

SOS Racisme a descris evenimentul ca fiind ”o greşeală, chiar o monstruozitate, pentru că se delectează cu separare etnică, având în vedere că anti-rasismul este o mişcare ce caută să depăşească rasa”.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă