Președintele Trump avertizează: Va fi o zi foarte tristă pentru Coreea de Nord dacă SUA va acționa militar

de Iulia Iancu , 08 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:00, 08 septembrie 2017
Președintele Trump avertizează: Va fi o zi foarte tristă pentru Coreea de Nord dacă SUA va acționa militar

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va fi o zi "foarte tristă" pentru Coreea de Nord dacă Statele Unite vor decide să acţioneze militar pentru a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete balistice din partea Phenianului, relatează site-ul televiziunii CNN, potrivit Mediafax.

Trump a precizat că Phenianul "se comportă greşit şi trebuie să se oprească", dar a reiterat că preferă înăsprirea sancţiunilor economice în detrimentul unei intervenţii militare.

"Acţiunea militară este cu siguranţă o opţiune. Dacă este inevitabilă? Nimic nu este inevitabil. Aş prefera să nu merg pe varianta militară. Dar dacă o vom folosi, va fi o zi foarte tristă pentru Coreea de Nord. Ar fi minunat dacă ar putea exista o altă soluţie, dar varianta <discuţii, discuţii, discuţii> nu a funcţionat în ultimii 25 de ani", a spus preşedintele american.

Statele Unite vor să impună un embargo asupra exporturilor de produse petroliere şi textile către şi din Coreea de Nord şi să interzică angajarea muncitorilor nord-coreeni în străinătate, potrivit unui proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. China, principalul aliat economic al Coreei de Nord, a fost de acord ca ONU să ia măsuri suplimentare împotriva regimului de la Phenian, după ultimul test nuclear.

Între timp, regimul de la Phenian promite "contramăsuri dure" la presiunile şi eventualele sancţiuni suplimentare cerute de Statele Unite, adăugând că Washingtonul vrea să provoace un război.

Comentarii

 • Cocosila

  08 septembrie 2017 16:12

  La fel indemn lumea la mai multa rugaciune.La fel sa lupte cu cancerul e o lupta de care pe care!Iar in domeniul rachetelor frumos ar fi fost sa avem un scut comun de protectie a pamantenilor.Zilele trecute un asteroid a trecut la 7 mil de km de Pamant,asta la ordin cosmic se cheama am avut norocul lui Ogica.Adica noroc de invidie ca la loto.Nu stiu data viitoare daca nu o sa fim muci si cu Kim si fara Kim...iata ce lupte grele ne cheama camarazi pamanteni.

  raspunde comentariului
 • Cocosila

  08 septembrie 2017 14:21

  Sunt complicati asiaticii.Sa fie vigilenti ,aci e vorba de cine plesneste primu la nivelu armelor ,sa nu se culce pe o ureche si sa pateasca ca la Pearl Harbor.Eu suspectez o entitate extraterestra ce incita la autodistrugerea noastra.

  raspunde comentariului
 • Rugam lucrati non-invaziv

  08 septembrie 2017 9:18

  Ar fi pacat sa moara si oameni nevinovati.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design