Decizie istorică: Președintele Republicii Moldova va fi ales de popor

de Avram Eliza , 04 martie 2016 - stire actualizata la ora 17:29, 04 martie 2016
Decizie istorică: Președintele Republicii Moldova va fi ales de popor

Președintele Republicii Moldova va fi ales direct de popor, a decis, vineri, Curtea Constituțională de la Chișinău, relatează publika.md. Decizia este irevocabilă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Curtea Constituţională a stabilit că actuala procedură de alegere a șefului statului este neconstituțională. Potrivit Curții, ar trebui să se revină la procedura utilizată până în anul 2000, adică prin vot direct.  De asemenea, Curtea Constituţională a mai constatat că alegerea preşedintelui de către Parlament a provocat crize politice în Republica Moldova.

"Curtea consideră necesară contestarea dispoziţiei cu privire la revizuirea Constituţiei. Curtea menţionează că prevederile constituţiei sunt determinate de natura şi scopul Constituţiei. Astfel, orice revizuire trebuie să fie efectuată cu condiţia păstrării stabilităţii şi echilibrului constituţional. Nicio lege carecontravine armoniei Constituţiei nu poate fi adoptată”, a precizat președintele Curții, Alexandru Tănase. 

Decizia Curții vine după examinarea unei sesizări depusă în luna noiembrie de un grup de deputaţi ai Partidului Liberal Democrat (PLDM), în care erau contestate modificările la Legea Supremă din 2000.

Comentarii

  • De un popor care

    05 martie 2016 12:33

    alege constant KGB-ul si de 25 de ani uraste pe romani, in procent de 75. Iar romanii isi iau de la gura sa le tempereze santajul. Eu stiu un lucru, cand unui sinucigas ii intra in minte sa sara de pe pod, nimic nu-l mai poate intoarce....

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design