13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Poroșenko avertizează: Exerciţiul militar ruso-belarus, pretext pentru invadarea Ucrainei

Președintele Poroșenko avertizează: Exerciţiul militar ruso-belarus, pretext pentru invadarea Ucrainei

Exercițiul militar ruso-belarus este un pretext pentru invadarea Ucrainei, a afirmat, joi, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, adăugând că speră ca Guvernul de la Kiev să finalizeze negocierile cu aliaţii occidentali pentru a primi armament militar defensiv, scrie Mediafax.

”Sper că vom completa cu succes negocierile cu partenerii noştri occidentali în privinţa furnizării de armament defensiv către Ucraina”, a adăugat liderul de la Kiev.

Recent, mai multe state membre NATO şi-au exprimat temerile faţă de acest exerciţiu militar, argumentând că Rusia ar putea folosi echipamente utilizate în manevrele ruso-belaruse pentru o viitoare invazie militară, iar, în contextul în care experţi estimează că la exerciţii ar putea participa 100.000 de militari, Alianţa Nord-Atlantică a cerut Moscovei mai multă transparenţă.

Rusia şi Belarusul organizează Exerciţiul militar "Zapad 2017" în perioada 14-20 septembrie, în apropierea frontierelor unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Moscova a dat asigurări că exerciţiile au caracter "defensiv", urmând să participe doar 13.000 de militari.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă