Președintele Donald Trump ar vrea să-l demită pe secretarul de stat Rex Tillerson, suspectat că l-ar fi numit imbecil

de Mihai Diac , 06 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 22:39, 06 octombrie 2017
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit "imbecil", afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com, potrivit Mediafax.

Chiar dacă Donald Trump recunoaşte că o remaniere a Administraţiei de la Washington ar afecta imaginea sa politică, preşedintele SUA este nemulţumit că Rex Tillerson nu a negat clar informaţiile că l-ar fi numit "imbecil", au declarat funcţionari politici executivi.

Donald Trump l-ar prefera pe Mike Pompeo (53 de ani) pentru funcţia de secretar de stat. Michael Pompeo este actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept "imbecil", pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă.

Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis, miercuri seară, că nu a intenţionat deloc să demisioneze.

Comentarii

  • Vlad Tepes

    07 octombrie 2017 0:40

    Minciuni fabricate, ca de obicei de presa stangista americana, si preluate in mod servil de presa de stanga romana! Cum pot fi unii ziaristi romani atat de aserviti presei mincinoase americane?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design