13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, condamnă dublul standard al alimentelor vândute în...

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, condamnă dublul standard al alimentelor vândute în Europa: Nu-mi place ideea că ar exista un fel de state de categoria a doua

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat, privitor la scandalul dublului standard al alimentelor, că nu ar trebui să existe aceste diferențe între produsele alimentare vândute în Occident şi cele destinate Europei de Est, citează Hotnews.ro.

"Nu-mi place ideea că ar există un fel de categoria a două în Europa. Ne vom continuă intenţia de a stopa această modalitate discriminatorie de a oferi poporului slovac produse alimentare şi alte bunuri de o calitate mai slabă", a spus Juncker, într-o conferinţă comună de presă.

Juncker a precizat că va oferi linii directoare privind interpretarea directivei privind siguranţă alimentelor în septembrie, dar nu a exclus nici crearea de legislaţia suplimentară.

Companiile producătoare apară însă această practică, afirmând că pieţele au gusturi diferite şi că ingredientele sunt publicate pe etichete. Aceştia arată şi că există diferenţe mari de venituri între est şi vest. Produsele alimentare sunt cu circa 25% mai ieftine în Cehia decât în Germania.

Teste efectuate în Cehia în această luna au arătat că doar 3 din 21 de produse analizate au ingrediente identice cu versiunile vândute în Germania. În unele cazuri, produsele din carne conţineau mai puţină carne sau de o calitate mai proastă. În alte cazuri, untul din biscuiţi era înlocuit cu ulei de palmier.

Ministrul ceh al Agriculturii a spus că s-a săturat că ţară să să fie "coşul de gunoi" al Europei.

Joi, premierul român Mihai Tudose a cerut prezentarea publică a firmelor care vând în România produse de calitate mai slabă decât cele din vest şi care "ne consideră o ţară de mâna a două".

Directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), Rodica Tanasuica, a anunţat, miercuri, că autorităţile române au descoperit că nouă din 29 de produse alimentare aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, în urmă analizelor comparative. Produsele la care s-au constatat diferenţe sunt parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conservă de peste, pateu, bacon, şuncă, conservă macrou, conservă hering şi conservă macrou.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă