Preşedintele care a furat Crăciunul. Kim Jong Un le-a interzis nord coreenilor să sărbătorească Naşterea Domnului, obligându-i să o celebreze pe bunica lui

de Iulia Iancu , 27 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 18:55, 27 decembrie 2016
Preşedintele care a furat Crăciunul. Kim Jong Un le-a interzis nord coreenilor să sărbătorească Naşterea Domnului, obligându-i să o celebreze pe bunica lui

Liderul nord coreean, Kim Jong Un, a interzis creştinilor din statul asiatic să mai celebreze naşterea Crăciunul, impunându-le acestora să sărbătorească naşterea bunicii sale, Kim Jong Suk, care a venit pe lume in Ajunul Craciunului din 1919, transmite New York Post.

Kim Jong Suk a fost soţia primului dictator din Coreea de Nord, Kim Ir Sen. Printre nord coreeni, bunica actualului lider de la Phenian este cunoscută drept “Mama Revoluţiei”, aceştia aducându-i, în fiecare an, un omagiu la mormânt.

Până în 1950, în capitala Coreei de Nord locuiau cei mai mulţi creştini, aceştia având chiar şi un episcop, însă situaţia s-a schimbat când autorităţile au îneput să interzică activităţile specifice acestei confesiuni. 

Asociaţiile care apără drepturile omului estimează că în Coreea de Nord sunt închişi între 50.000 şi 70.000 de mii de cetăţeni pentru “crima” de a fi creştini.

 

 

Comentarii

 • unflatu pprost

  27 decembrie 2016 19:59

  Pot sd-o fuut in gura pe masa de craciun...

  raspunde comentariului
 • Ilie

  27 decembrie 2016 17:24

  Numai aiureli si aberatii! Chiar credeti ca cineva ia in considerare asemenea prostii? Cred ca "marele conducator " nu este iubit nici macar de rudele lui, dar nu ne mai impuiati capul cu asemenea nerozii!!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design